inzamelactie & infosessie

Zaterdag 14 september van 10u tot 15u

Komet Site - Ingang via de koningin Astridlaan of via het fietspad langs de Auwegemvaart.

 

Revive roept iedereen op om plastic in te zamelen voor nieuwe 3D geprinte zitbanken.  Met dit unieke up-cycling project zorgen we voor duurzame nieuwe zitplaatsen langs de mooie Vaart. De inzameldag op 14/09 wordt een moment voor de hele familie, waarbij we ook graag verder inzicht geven in het gehele Komet project.

Van plastic naar zitbanken

Plastic is het symbool van de milieuproblemen van vandaag. Uit studies blijkt dat 80 procent van alle plastic in de zee afkomstig is van vervuiling via kanalen, riolen en rivieren. Met deze inzamelactie wil Revive het negatieve van plastic opwaarderen tot een waardevolle oplossing waar iedereen plezier van heeft. Met de unieke ligging van Komet langs de Vaart, zien we dit als een “must” om bij te dragen aan een meer duurzame toekomst.

Iedereen kan hier aan meehelpen!

Breng uw harde plastic op 14/09 naar de Komet site, en met de logistieke steun van afvalbeheerder Ivarem zorgen wij voor de rest. Na de inzameling zal het plastic via een 3D printing proces omgetoverd worden tot nieuwe zitbanken, die in de loop van oktober langs het fietspad aan de Vaart komen te staan.

Welke plastic?

In dit proces kan er enkel gewerkt worden met proper plastic van type 2 (HDPE) en type 5 (PP). HDPE is een stevige, ondoorzichtige plasticsoort die we kennen van wasmiddelen, shampoo, schoonmaakmiddelen, ondoorzichtige sapflessen enz. Type PP (polypropeen) is de harde plastic die we kennen van Tupperware of Ikea producten, maar ook brooddozen, reiskoffers, speelgoed, autobumpers enz. Gelieve enkel plastic mee te brengen die aan deze types voldoet, en dus geen gevulde PMD zakken. Is er twijfel? Breng het gerust mee en we adviseren u op de site.

Een leuke dag voor iedereen!

Breng op 14/09 familie, buren en vrienden mee naar Komet! Iedereen is welkom om te genieten van foodtrucks, muziek, drinks en kinderanimatie, maar u kan er ook iets bijleren in onze upcycling workshops, over het proces van recycleren, of kennis maken met het buurtcomité en meer info krijgen over autodelen en het groen in de buurt. Ontdek de mooie omgeving van de Komet site ook vanop het water! Op 14/9 kan u een korte trip maken met de unieke en duurzame Mechelse Solar Boat. 100% op zonne-energie varend kan je zo ook maximaal van de prachtige omgeving genieten.

Zin om op een sportieve manier bij te dragen? Schrijf je dan zeker in voor de Komet plogging run, een combinatie van joggen en zwerfvuil verzamelen. Er is een tour van 5km voor de lopers, en 3km voor de wandelaars. Kom in sportieve kledij, wij voorzien de rest (elke deelnemer krijgt ook een gratis consumptie).

Kom jij helpen? Schrijf je dan snel in!